Jak przyrządzić karkówkę na patelni

Prezentowany materiał jest efektem współpracy z diydiy.pl

Aby uzyskać najlepsze rezultaty, ugotuj karkówkę na patelni przed pokrojeniem jej w plastry. Jeśli chcesz uzyskać zdrowszą opcję, użyj brązowego lub dzikiego ryżu zamiast białego. Dodaj trochę masła na patelnię przed dodaniem wieprzowiny. Gdy masło się rozpuści, dodaj marchewki i zieloną fasolkę. Gotuj do miękkości, a następnie przełóż warzywa do miski. Na wierzchu ułożyć usmażoną karkówkę. Dodaj ser gorgonzola i plasterki chili, jeśli chcesz.

Aby zrobić kości karkówki w stylu soul food, znajdź całą świnię i kość w sekcji mięsnej swojego sklepu spożywczego. Upewnij się, że karkówka jest rozmrożona, zanim zaczniesz ją przygotowywać. Zapewni to prawidłowe gotowanie, a przyprawy będą się trzymać. Użycie patelni pozwoli Ci gotować ją przez cztery godziny bez konieczności przewracania. Po ugotowaniu, powinna być delikatna i fall-off-the-bone-tender.

Gdy mięso jest delikatne i kości są gotowane, dodaj cebulę i czosnek i gotuj przez około godzinę. Następnie dodaj czarny pieprz i przyprawy, jeśli chcesz. Trzymać w cieple do momentu podania. Kiedy karkówka jest gotowa, dodajemy jeszcze trochę bulionu i gotujemy przez kolejne pięć do dziesięciu minut. Sos powinien być gęsty i pyszny. Ten przepis z pewnością przypomni ci stare dobre czasy w kuchni twojej matki.

Przy gotowaniu karkówki wieprzowej pamiętaj, aby dokładnie przeczytać etykietę, aby upewnić się, że używasz składników o najniższej możliwej kaloryczności. Niektóre przyprawy do pieprzu cytrynowego zawierają sól. W zależności od marki, którą kupujesz, być może będziesz musiał dostosować ilość soli, której używasz. Jeśli planujesz podawać karkówkę samodzielnie, możesz ugotować ją na patelni z innymi kawałkami wieprzowiny, takimi jak pieczeń.

Dla uzyskania najlepszych rezultatów, opłucz karkówkę pod zimną wodą przed gotowaniem. Nie zapomnij o całkowitym jej osuszeniu. Woda z karkówki pomoże mięsu ugotować się bardziej równomiernie. Sprawi również, że gotowy produkt nie będzie tłusty. Choć proces ten zajmuje trochę czasu, rezultaty będą tego warte. A więc spróbuj! Możesz również spróbować zamarynować go w musztardzie lub sosie. Tylko upewnij się, że trzymasz stronę rozmarynu dla sosu.

Jeśli chcesz, aby twoja wieprzowina była delikatna i spadła z kości, duszenie to sposób, aby przejść. Powolny proces gotowania pozwala na rozbicie kolagenu i uzyskanie soczystych rezultatów. Możesz zacząć od zrumienienia kości szyi wieprzowej na dużej patelni. Podczas gdy kości karkówki gotują się, cebula i marchew są smażone w tłuszczu z boczku. Dodaj połowę przypraw i przykryj garnek. Po dwóch godzinach twoja karkówka jest gotowa!

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane