Jak zrobić sos ziemniaczany bez mięsa

Jeśli zastanawiasz się, jak zrobić sos ziemniaczany bez mięsa, to dobrze trafiłeś. Poniższy przepis można przygotować w dwuczęściowym naczyniu do pieczenia. Będziesz układać warstwowo przegrzebane ziemniaki z mieszanką serową. Upewnij się, że ser całkowicie pokrywa ziemniaki i dobrze nim potrząśnij przed podaniem. Jeśli chcesz dodać więcej smaku do swojego dania, możesz dodać kilka gałązek koperku, szczypiorku lub pietruszki.

Aby zrobić sos ziemniaczany bez mięsa, będziesz musiał najpierw oczyścić ziemniaki. Jeśli używasz nowych ziemniaków, nie będą one musiały być obrane. Zwykłe ziemniaki należy pokroić na połówki lub grube plastry. Po dwóch minutach dodaj sos. Gotuj ziemniaki przez 20-25 minut, aż będą miękkie, a sos zostanie wchłonięty. Następnie podawaj z ulubionym daniem! A jeśli zastanawiasz się, jak zrobić sos do ziemniaków bez mięsa, nie martw się! To proste i pyszne!

Dla wersji bezmięsnej możesz dodać do ziemniaków więcej sera lub nawet boczku. Aby sos był jeszcze smaczniejszy, dodaj do ziemniaków 1 szklankę rozdrobnionego sera cheddar lub pokrojonej w kostkę szynki. Podawaj na ciepło, posypane gałązkami świeżego koperku. Prawie skończyłeś! I oto stworzyłeś obfity posiłek! Teraz nadszedł czas, aby dodać kilka zabawnych smaków.

Scalloped potatoes to klasyczna zapiekanka. Te ziemniaki są gotowane w białym sosie do miękkości. Pieczone w piekarniku, są idealnym posiłkiem na świąteczne posiłki lub kolacje w tygodniu. Aby dodać trochę smaku i koloru do sosu, możesz dodać szczypiorek, zielone cebulki lub smażoną cebulę. Po dodaniu ziemniaków i sera do sosu, jesteś gotowy do podania!

Wegańska zupa ziemniaczana z brokułami to pyszna, kremowa alternatywa dla tradycyjnej zupy z serem brokułowym. Ta zupa jest zrobiona z pełnowartościowych roślinnych składników spożywczych, w tym ziemniaków. Możesz mieszać w dodatkowych składnikach, takich jak grzyby, aby nadać sosowi bardziej kremowy smak. Francuska sałatka ziemniaczana to świetna alternatywa dla tradycyjnej sałatki ziemniaczanej, ale bez majonezu. Smaki są podobne, ale ta druga jest bogata i kremowa. Nie wymaga też blendera.

Innym sposobem na podanie wegańskiej wersji tłuczonych ziemniaków jest zwieńczenie ich gratinem z warzyw. To danie jest bardzo łatwe do przygotowania i wymaga tylko dwóch kroków: zblendowania wegańskiego sosu serowego i polania nim warzyw. Zapiekaj przez około godzinę, a będziesz miał pyszne danie, które pozostawi wszystkich zadowolonych. Pamiętaj tylko, aby dwukrotnie sprawdzić informacje o wartościach odżywczych i sprawdzić przepis, zanim zaczniesz go robić.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane