Jak zrobić ciasto z kremem pistacjowym

Aby zrobić krem pistacjowy, będziesz potrzebował czterech składników: niesolonych, łuskanych pistacji, słodzonego mleka skondensowanego, śmietany i wody różanej. Zmiksuj pistacje, aż powstanie pasta. Zblendowanie ich może zająć kilka minut. Następnie dodaj śmietanę i ubijaj ją na wysokich obrotach przez około 3 do 4 minut, aż będzie gęsta i kremowa. Wmieszaj słodzone mleko skondensowane. Ubijaj mieszaninę przez kolejne 2 minuty lub do momentu, gdy osiągnie twardy szczyt. Wlej ją do czystego, wysterylizowanego słoika.

Aby zrobić krem pistacjowy, zacznij od łuskania i blanszowania pistacji. Gdy zmiękną, możesz je zmiksować z resztą składników. Aby uzyskać dodatkowy smak i teksturę, możesz dodać likier pistacjowy do pistacji przed zblendowaniem ich z kremem. Lub, jeśli wolisz, spróbuj zmiksować pistacje z lodami waniliowymi.

Gdy już przygotujesz nadzienie, wyjmij je z lodówki i rozprowadź na dolnej warstwie ciasta. Wygładzić go równomiernie na całym torcie. Połóż górną połowę z powrotem na dolnej warstwie ciasta. Odstaw do lodówki na co najmniej dwie godziny lub do momentu, gdy krem pistacjowy będzie twardy i zwarty. Następnie podawaj go z gałką lub podawaj w miseczce. Enjoy!

Aby zrobić pistacjowe macarons, będziesz potrzebować dużej torby do pipetowania. Najpierw rozpuść cukier. Pozwól mu się spienić przez kilka minut, a następnie wymieszaj z pistacjami. Sprawdź, czy ciasto jest twarde, dotykając go między palcami. Powinna być lekko twarda. Dodaj więcej pistacji, jeśli chcesz. Na koniec przykryj makarony i przechowuj je w lodówce.

Aby zrobić krem pistacjowy, będziesz potrzebować elektrycznego miksera ręcznego, 1/4 szklanki ciepłego mleka i jednej łyżki cukru pudru. Przetwarzaj pistacje przez pięć minut na wysokich obrotach, zeskrobując boki szpatułką. Gdy pistacje zostaną zmielone na pastę, możesz dodać mleko. Gdy masa osiągnie gładką konsystencję, dodaj ekstrakt migdałowy i wymieszaj. Następnie przelej do skorupki z ciasta lub eklerka.

Przed zblendowaniem kremu pistacjowego usuń skórkę. Pistacje mają skórkę, która może być trudna do usunięcia. Blanszowanie pistacji zmiękczy łupinę, ale sprawi, że masło pistacjowe będzie mniej gładkie. Jeśli przygotowujesz krem pistacjowy z wyprzedzeniem, upewnij się, że najpierw usuniesz skórkę. Jeśli będzie ona zbyt twarda, krem stanie się zbyt twardy, aby go połączyć.

Przygotuj krem pistacjowy. Możesz zmielić pistacje lub użyć mąki migdałowej. Następnie wymieszaj z cukrem pudrem. Możesz też użyć kupionego w sklepie cukru pudru. Krem pistacjowy jest gotowy do podania! Ciasto wygląda i smakuje wyśmienicie! Możesz nawet użyć kremu pistacjowego do lodów lub owocowego deseru!

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane