Jak zrobić galaretkę drobiową

Jeśli kochasz drób i zastanawiałeś się jak zrobić galaretkę drobiową, czytaj dalej! Jest kilka kroków, a efektem końcowym jest coś, co zadziwi Twoich znajomych! W tym artykule nauczymy Cię, jak zrobić najpyszniejszą galaretkę drobiową na rynku! Pokochasz smak i teksturę tego smakołyku. Postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami, aby zrobić idealną galaretkę na następny posiłek!

Zacznij od przygotowania tuszek kurczaka. Następnie wybierz części kurczaka. Skrzydełka, noga bez skóry i szyja są idealne, ponieważ zawierają kolagen i niacynę. Również szyjki z kurczaka są bogate w składniki odżywcze i mineralne. Zawierają około 184 kcal, 15 gramów białka i 13 gramów tłuszczu. Aby zrobić własną galaretkę z kurczaka, dokładnie opłucz tuszki kurczaka w zimnej wodzie, a następnie gotuj przez godzinę. Usuń pianę, która może się pojawić.

Jak podaje redaktor serwisu Jak Podłączyć – Długo gotuj kurczaka w garnku, aby wydobyć z niego maksimum smaku. W razie potrzeby możesz dodać sok z cytryny lub ocet. Galaretki z kurczaka podawaj na Boże Narodzenie lub Wielkanoc. Koniecznie przechowuj je w lodówce! Są pyszne i zdrowe! Pamiętaj tylko, aby galaretki drobiowe jeść tylko raz lub dwa razy w tygodniu, gdyż częste spożywanie galaretki może prowadzić do podwyższenia cholesterolu.

Następnie przygotuj kurczaka. Pokrój go na małe kawałki. Umieść je w naczyniu nadającym się do mikrofalówki i podgrzewaj na wysokim poziomie przez 45 sekund. Dobrze wymieszaj po każdych 30 sekundach i posyp solą. Gdy mięso będzie już ugotowane, włóż je na noc do lodówki. Następnie wyjmij galaretkę mięsną z zamrażarki. Jeśli nie masz resztek kurczaka, możesz wykorzystać galaretkę do aromatyzowania innych potraw. Szybki posiłek z pewnością przypadnie do gustu Twoim znajomym!

Przygotowując danie, użyj odpowiedniej ilości ziół. Przyprawa do drobiu może być zastąpiona wieloma składnikami, które możesz wykorzystać do zrobienia własnych galaretek. Pamiętaj tylko, aby dobrze oznaczyć słoik, aby uniknąć zmieszania jej z innymi przyprawami. Idealna ilość przyprawy do drobiu to 7 łyżek, czyli około pół filiżanki. W przypadku słoika z galaretką o pojemności 4 uncji, wypełnij go mieszanką przypraw i przechowuj w szczelnym pojemniku.

Kurcze udka zawierają dużo naturalnej żelatyny. Nie musisz kupować żelatyny, aby zrobić udka z kurczaka, ponieważ są one bogate w witaminy i składniki odżywcze. Oczyść udka z kurczaka i gotuj je przez około 3,5 godziny, przewracając je w połowie. Podawaj mięso w galarecie z kurczaka z kolorową dekoracją z warzyw. Rezultatem będzie pyszny smakołyk, którym możesz podzielić się z przyjaciółmi i rodziną. Będziesz mieć przyjaciół na kolacji, a wszyscy pokochają twoją galaretkę!

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane