Jak zrobić serca drobiowe

Serce kurczaka to jedna z tych niedocenianych części drobiu. Ten delikatny kawałek mięsa smakuje podobnie jak pierś z kurczaka lub chuda pieczeń. Serce drobiowe jest źródłem ważnego przeciwutleniacza CoQ10, którego komórki potrzebują do produkcji energii. Szczególnie ważne we wspieraniu organów takich jak serce, CoQ10 może zapewnić specjalne korzyści żywieniowe dla osób starszych. Aby ugotować to danie, możesz zastosować się do poniższych wskazówek.

Aby serca kurczaka były chrupiące, umieść kawałki serca w średnim rondlu lub małej patelni z wysokimi bokami. Przykryj serca z kurczaka olejem i podgrzej go do 350-375F. Aby sprawdzić, czy olej jest wystarczająco gorący, użyj czystej łyżki szczelinowej lub metalowych szczypiec, aby wykonać próbne smażenie. Serca powinny skwierczeć po ugotowaniu, więc dodaj przyprawy dopiero po ich pełnym ugotowaniu. Gdy serca są zrobione, usuń je na ręcznik papierowy, aby osuszyć.

Najlepszym sposobem, aby powiedzieć, czy serca są czułe, jest sprawdzenie koloru i zapachu. Świeże serca kurczaka powinny mieć ładny, bogaty kolor i naturalny zapach. Powinny być wolne od zielonego koloru, który wskazuje, że są zabarwione żółcią. Jeśli pachną gorzko, dobrze je opłucz i namocz na kilka minut w kwaśnej wodzie. Gdy serca zostaną odpowiednio rozmrożone, będą gotowe do przyrządzenia.

Aby przygotować serca z kurczaka, najpierw umyj je i pokrój na pół. Następnie dodaj na patelnię oliwę z oliwek. Dodaj cebulę i smaż, aż stanie się półprzezroczysta. Serca kurczaka będą uwalniać wodę podczas gotowania, więc upewnij się, że ich nie przegotujesz. Jeśli będziesz je gotować zbyt długo, będą twarde i gryzące. Aby tego uniknąć, możesz dodać około filiżanki wody do patelni, aby dodać więcej liquid.

Serca z kurczaka są świetną alternatywą dla karmy dla psów. Chociaż serca z kurczaka mogą smakować trochę brutto dla nas, twój pies będzie je kochał. Powinieneś gotować serca z kurczaka na małym ogniu przez długi czas i mieszać je z warzywami i węglowodanami. Upewnij się, że gotujesz je dokładnie przed podaniem. Po ugotowaniu, serca z kurczaka będą smakować pysznie i bezpiecznie. Jeśli martwisz się o ryzyko zdrowotne związane z puszkami lub przetworzoną żywnością, gotowanie ich złagodzi twój umysł i dostarczy więcej składników odżywczych twojemu kła.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane