Paski schabowe to pozbawione kości kawałki mięsa z żeberek schabu. W przeciwieństwie do żeberek, paski schabu są bardzo twarde i nie nadają się do szybkiego gotowania na suchym ogniu. W przypadku pasków schabowych zaleca się technikę duszenia, która umożliwia powolne gotowanie mięsa w płynie. Po zamarynowaniu, paski wieprzowe powinny być zrumienione z obu stron i bardzo soczyste.
Paski wieprzowe można zamarynować w occie, mące, soli i pieprzu przez godzinę. Następnie usmażyć je na patelni w oleju, aż będą złotobrązowe. Podawać z ryżem. To proste i pyszne! Możesz zrobić te pyszne paski z wyprzedzeniem. Oto szybki przepis na pyszne, aromatyczne paski wieprzowe. Upewnij się, że zrobisz paski wieprzowe co najmniej godzinę przed planowanym podaniem.
Możesz dodać zioła, przyprawy i aromaty do płynu do duszenia. Użyj dowolnego rodzaju wywaru, czerwonego wina, piwa lub octu. Aby dodać aromatu, możesz również użyć suchej tarki z papryki, tymianku, oregano, nasion selera lub kolendry. Podczas ostatniej godziny gotowania, zawiń paski szczelnie w folię aluminiową i umieść je w piekarniku w temperaturze 325 stopni Fahrenheita.
Możesz również przeszukać polędwicę wieprzową na patelni z ciężkim dnem, przystosowanej do pracy w piekarniku. Użyj do tego celu 1/2 łyżki oleju. Umieść polędwicę na patelni i smaż ją przez trzy do czterech minut. Po tym czasie przewróć paski polędwicy na drugą stronę. Dobrze jest przeszukać również dwie strony. Wysoka temperatura sprawia, że polędwiczki wieprzowe nie wysychają.
Najłatwiejszym sposobem na przygotowanie kleistej wieprzowiny jest użycie miodu. Do tego przepisu najlepiej sprawdza się miód jasny. Miód bambusowy nie nadaje się do tego przepisu. Upewnij się, że przygotujesz miód przed gotowaniem. Wieprzowina powinna być zrobiona w około dwóch trzecich. Aby sprawdzić jej gotowość, przetnij wieprzowinę na pół i uważnie ją obserwuj. Zewnętrzna warstwa powinna być lekko zrumieniona, kolejna 1/3 nieprzezroczysta, a środek lekko błyszczący.
Możesz również zrobić polędwiczki wieprzowe na frytki w zaledwie 45 minut. Ten przepis jest łatwy do przygotowania i pozostawi Ci smaczne, delikatne paski wieprzowiny. Na frytki, pokrój polędwicę wieprzową w paski o grubości około 1/8 do 1/4 cala. Paski powinny wyglądać jak cienkie frytki, ale powinny być chrupiące i smaczne. Połącz jajko z mąką i przyprawą buffalo. Wrzuć paski do ciasta, a następnie smaż na złoty kolor.
Podobne tematy