Jak zrobić róże na serniku

Ten artykuł został przygotowany we współpracy z diypartner.pl

Jeśli zastanawiasz się jak zrobić róże na sernik, ten artykuł pomoże Ci je zrobić. Róże to klasyczny sposób dekorowania serników. Dodają elegancji i są idealnym sposobem na zaimponowanie swoim gościom. Jeśli szukasz idealnego różanego deseru, możesz nauczyć się, jak zrobić różę na serniku za pomocą prostych kroków. Kiedy już udoskonalisz technikę, możesz wypróbować ją dla siebie!

Zacznij od przygotowania biszkoptowej bazy dla swojego sernika. Po zrobieniu biszkoptowej bazy, powinieneś równomiernie wcisnąć ją do formy na ciasto typu springform. Po ostygnięciu, do masy biszkoptowej możesz dodać jagody i wodę różaną. Następnie należy wlać masę serową do przygotowanej kruszonki i odstawić do lodówki na 3 do 4 godzin lub na całą noc. Aby zrobić róże na wierzchu sernika, musisz posmarować płatki białkiem jajka i umieścić je na pergaminie do pieczenia. Kiedy płatki róż będą suche, można wymieszać jagody i wodę różaną za pomocą łyżki, aż mieszanina utworzy zwarty szczyt.

Warstwa różana jest główną atrakcją tego sernika. Żelatynę różaną przygotowuje się mieszając pół szklanki zimnej wody i 1/2 łyżeczki żelatyny w proszku. Możesz kupić żelatynę różaną online lub w specjalistycznym sklepie. Jeśli nie znajdziesz esencji różanej, możesz zastąpić ją łyżką wody różanej. Ważne jest jednak, aby wybrać dobrej jakości wodę różaną, jeśli nie możesz znaleźć esencji różanej.

Podstawa do tego sernika jest wykonana z okruchów herbatników i roztopionego masła. Możesz użyć 3/4 przepisu, jeśli chcesz mieć cieńszą bazę. Tortownicę typu springform należy wyłożyć papierem do pieczenia i przypiąć bezpiecznie do podstawy. Następnie połączyć syrop różany z serkiem śmietankowym i cukrem, używając miksera elektrycznego. W osobnej misce rozpuść żelatynę w wodzie i wstaw do lodówki na co najmniej 30 minut.

Jeśli masz ochotę na romantyczny deser, możesz zdecydować się na sernik różany. Ten deser z pewnością sprawi, że Twoi goście powiedzą „Wow!”. Będzie to idealny deser na specjalną uroczystość, w tym wesele lub baby shower. Możesz zdecydować się na wykonanie go z przepisu zamieszczonego w książce Saffron in the Souks autorstwa Johna Gregory-Smitha. Fotografia jest autorstwa Nassima Rothackera i Alana Keehanackera.

Jeśli nie masz w domu ogrodu kwiatowego, możesz użyć mango jako płatków kwiatów. Możesz użyć plasterków mango, aby działać jako pąk i płatki. Tylko pamiętaj, że mango są najlepsze, gdy są dojrzałe i jędrne. Możesz również pokroić je w cienkie plasterki, aby stworzyć ładny kwiat. Pamiętaj tylko, aby dobrze wycisnąć z nich sok, aby idealnie wkomponowały się w ciasto.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane