Jak zrobić strogonow wieprzowy

Dowiedz się, jak zrobić stroganow wieprzowy w zaciszu własnego domu. To rosyjskie danie łączy chudą wieprzowinę i wołowinę w pysznym sosie. Przyprawiona mąka i cebula są dodawane do wieprzowiny, aby stworzyć idealny sos. Do sosu dodaje się bulion wołowy i koncentrat pomidorowy wraz z sosem Worcestershire. Następnie gotuje się go na wolnym ogniu aż do uzyskania gęstej konsystencji. Stroganoff wieprzowy to świetny posiłek na pracowity weekend. Podawać z ryżem, puree ziemniaczanym lub tagliatelle.

Następnie, saute grzybów i cebuli w dużej patelni, aż translucent. Odsącz nadmiar tłuszczu. Dodaj pozostałą połowę wieprzowiny do patelni i smaż jeszcze przez minutę. Dodać kwaśną śmietanę i wymieszać do połączenia. Sos gotujemy jeszcze przez kilka minut, następnie zdejmujemy z ognia i podajemy. Strogonow wieprzowy to wspaniały posiłek dla całej rodziny!

Strogonow wieprzowy można przygotować z wyprzedzeniem. Jeśli jest zamrożony, wystarczy podgrzać resztki mięsa w mikrofalówce przez dwie minuty na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Nie jest konieczne wcześniejsze marynowanie mięsa. Wystarczy wymieszać je z innymi składnikami i podawać! Możesz przygotować posiłek rano i podać go na kolację tego samego wieczoru! Gdy mięso jest już miękkie, kwaśna śmietana i przyprawy dodają potrawie bogactwa, któremu trudno się oprzeć.

Aby przygotować Strogonow wieprzowy, należy zrumienić mięso w całości, rozbijając je na mniejsze kawałki. Następnie dodać pokrojoną cebulę, liść laurowy i grzyby. Smażyć mieszankę przez około 5 minut, aż warzywa zmiękną. Kiedy cebula będzie miękka i półprzezroczysta, dodaj czosnek i pozostały bulion wołowy. Kontynuuj gotowanie, aż sos zgęstnieje. Dodaj paski wieprzowe.

Dodanie grzybów i cebuli do stroganoffa wieprzowego to świetny sposób na stworzenie aromatycznego comfort food. Ten pyszny posiłek jest wykonany ze świeżych składników i kremowego sosu. Podczas gdy ten posiłek zajmuje około 15 minut, aby przygotować, jest sycący i smaczny. Co najlepsze, można go przygotować w 15 minut. Jeśli nie masz czasu na zrobienie zupy, możesz zrobić Pork Strogonow od podstaw w zaledwie 15 minut. W przeciwieństwie do większości innych potraw, ten przepis jest wykonany ze świeżych składników i nie jest oparty na puszce zupy.

Gdy jesteś gotowy do podania posiłku, usuń wieprzowinę z patelni. Pozostaw do ostygnięcia przed zamrożeniem. Jeśli będzie jeszcze zbyt gorąca, pozwoli na rozwój bakterii. Podczas gdy mięso powinno być przechowywane w lodówce do dwóch tygodni, przechowywanie go na ladzie może prowadzić do rozwoju bakterii. Strogonow wieprzowy można również zamrozić na okres do trzech miesięcy. Kwaśna śmietana, musztarda i papryka są świetnym dodatkiem do tego dania.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane