Jak przyrządzić pieczeń wołową

Aby przyrządzić to klasyczne danie, musisz znać kilka kluczowych wskazówek. Po pierwsze, użyj termometru do mięsa. Włóż go w najgrubszą część środka wołowiny, z dala od kości i tłuszczu. Ponieważ pieczenie wołowe mają nieregularny kształt, powinieneś sprawdzić wewnętrzną temperaturę wołowiny w kilku różnych miejscach. Użycie dokładnego termometru pozwoli uzyskać bardziej delikatną i aromatyczną pieczeń. Kiedy już ugotujesz wołowinę do perfekcji, możesz ją podać z sosem.

Następnie dopraw wołowinę. Solenie mięsa wydobywa smaki i rozjaśnia ogólny smak. Należy również upewnić się, że wołowina ma temperaturę pokojową przed pieczeniem. Przyprawianie wołowiny może być wykonane w nocy przed. Najlepiej jest posolić wołowinę co najmniej kilka godzin przed pieczeniem. Gdy wołowina urośnie do temperatury pokojowej, należy przygotować resztę składników i rozgrzać piekarnik do 400 stopni.

Aby przygotować warzywa i pieczeń, wyjmij wołowinę z lodówki co najmniej 30 minut przed pieczeniem. Pamiętaj, aby pozwolić jej dojść do temperatury pokojowej. Pokrój cebulę i marchewki, jeśli chcesz, i umieść je na wołowinie. Skrop wołowinę oliwą i dopraw czarnym pieprzem i solą morską. Gdy warzywa są już przygotowane, połóż na nich wołowinę. Po tym jak warzywa są gotowe, umieść mięso na wierzchu warzyw i gotuj aż do uzyskania pożądanej temperatury.

Odgrzej pieczeń w piekarniku. Rozgrzej go do temperatury 325 stopni Fahrenheita. Umieść pieczeń wołową w piekarniku i pozwól jej odpocząć przez około pół godziny. Pieczeń powinna być gotowana przez 75 do 90 minut, basting go z sokami z patelni co 15 minut. Możesz również odgrzać pieczeń na blasze do pieczenia. Przed podaniem upewnij się, że jest rozgrzana. Aby uzyskać więcej informacji, sprawdź nasze przepisy na to, jak zrobić rostbef.

Pokrój wołowinę w jak najcieńsze plasterki. Łatwo pomylić cienkie plasterki z cienkimi, ale ważne jest, aby pokroić mięso w sposób, który nie spowoduje znacznych ilości twardych mięśni. Pamiętaj też, aby kroić je w poprzek ziarna. Cienki plaster wołowiny, tak cienki jak 1/2 cala, jest najlepszy dla delikatnego cięcia. Toughher cuts will need to be slliced against the grain.

Season the roast before cooking it. Aby uzyskać najlepsze wyniki, dopraw pieczeń czosnkiem w proszku, cebulą w proszku i wędzoną papryką. Pocieraj pieczeń dobrze z tymi przyprawami przed umieszczeniem jej w piekarniku. Alternatywnie, użyj crockpot. Podgrzej go na średnim ogniu i dodaj odrobinę oliwy z oliwek. Niech pieczeń brązowy ze wszystkich stron, a następnie dodać trochę wina lub bulionu. Powinno to zająć około 15 minut, aby osiągnąć pożądaną temperaturę wewnętrzną.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane